אתם אוהבים לאכול פרחים?

לשון המדע נבדלת באוצר המילים שלה לעומת הלשון הרגילה. אם הלשון הרגילה, הכתובה או הדבורה, יכולה לציין מושגים שונים על ידי אותה מילה, לשון המדע תייחד לכל מושג מילה נפרדת ותגדיר כל מילה היטב לפני שתשתמש בה.

למשל, בלשון הרגילה ההבדל בין ירק לפרי ברור. אנחנו מכינים סלט ירקות ממלפפונים, עגבניות, חסה ופטרוזיליה, ומקנחים בסלט פרות מתפוחים, מאגסים וכדומה.

בשפה המדעית אין מונח כזה "ירק", ואילו המונח "פרי" מתייחס לאותו איבר שמתפתח מן הפרח לאחר ההפריה, ובתוכו נוצרים הזרעים של הצמח. ולכן, בשפה המדעית אנחנו אוכלים:

פרי של מלפפונים, עגבניות, חצילים, תפוחים, אגסים, אבטיחים; עלים של חסה, פטרוזיליה, שמיר, כרוב; גבעולים של אספרגוס וקנה סוכר, גבעולים (פקעות) של תפוחי אדמה; שורשים של גזר, צנון, סלק; פרחים (עם גבעולים שנושאים את הפרחים) של כרובית וברוקולי.

בדרך זו נמנעת אפשרות של עירוב משמעויות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פועל על WordPress | ערכת עיצוב: Baskerville 2 של Anders Noren.

למעלה ↑

%d בלוגרים אהבו את זה: