מה הציפיות שלו מהמורים ללשון ומה הציפיות שלו מרמת הלשון של תלמיד שמסיים את מערכת החינוך? האם הציונים בבגרות בלשון במגמת עלייה או ירידה? האם אי פעם שאלו את התלמידים מה חשוב להם ללמוד בלשון? וכיצד משלבים את הטכנולוגיה והטלפון החכם בלימודי הלשון? שיחת עומק אישית ובלעדית עם תומר בוזמן: המפקח-מרכז על לימודי העברית בחינוך העל-יסודי.
להאזנה ב-itunes לחצו כאן | להאזנה ב-Podcast Addict לחצו כאן.
ההסכת גם ביוטיוב:
ולחובבי soundcloud:
אילו הייתה לכם ההזדמנות לשוחח אישית עם מי שאחראי לידע הלשוני שלכם לאחר שתסיימו את התיכון – מה הייתם שואלים אותו? אני סיימתי תיכון די מזמן, ושמחתי על ההזדמנות לשוחח עם מי שאחראי לידע הלשוני של הדור הבא של דוברי העברית בישראל – תומר בוזמן.
בשיחה עם תומר, שנושא את הכותרת מפמ"ר (מפקח-מרכז) עברית מטעם משרד החינוך, שאלתי אותו מה הציפיות שלו הן מהמורים ללשון והן מהתלמידים: מה צריך לאפיין מורה ללשון בתשע"ט-2018 (למשל, בעל תואר בלשון או שיהיה "טכנולוגי"), ועם איזה סל כלים לשוני צריך לסיים בוגר מערכת החינוך (למשל: שיידע לדבר תקין, להתנסח נכון, שיידע להתבטא בכתב ובע"פ או שיהיה בעל אוצר מילים רב). [הערה: בניגוד לכללים כתבתי יידע ולא ידע כי אני סבור שבשביל לבדל בין יָדע בעבר ובין יֵדע בעתיד היו צריכים להחריג מילה זו ואת המילה ירד.]
שאלתי אותו מדוע חל פיחות במעמד העברית, האם היום הדגש בבתי הספר הוא יותר הבנה והבעה ופחות ניקוד ודיוקי הגייה, והאם היה סקר ששאל את התלמידים עצמם מה הם רוצים ללמוד בלשון ומה חשוב להם.
עוד שוחחנו על מצב הציונים של ישראל לעומת העולם ועל ממוצע הציונים בבגרות, במבחני פיז"ה ובמיצ"ב (הסברים על המונחים בהסכת עצמו). כמו כן שאלתי שאלה שהפריעה לי מאוד – מדוע המקצוע היחיד שיש בו שתי יחידות לימוד בלבד ואין בו אפשרות להרחבה הוא מקצוע הלשון העברית.
וכמובן, גם שוחחנו על שילוב הטכנולוגיה בלימוד – מתי יהיו הבגרויות מקוונות ואיך מגייסים את הטלפון החכם ללמידה טובה יותר בעברית.
הצטרפו לפייסבוק של ההסכת "קולולושה", שם תוכלו להעיר על התוכנית, לשאול, להגיב, ולדבר על כל מה שמעניין אתכם בעברית.
.
.
כתיבת תגובה