האם מעצבן אותה כשאומרים "תיזהר כשאתה מדבר לידה", מה בדיוק עושה יועץ לשון ולמה צריך אותו, למה בפרסומות ובחדשות יש "עברית מוזרה" כמו בננה וכתבתם במלרע, ולמה יש לה מקלט רדיו גם באמבטיה. קולולושה בפרק מיוחד שהוקלט בפני קהל.

להאזנה ב-itunes לחצו כאן |להאזנה ב-Podcast Addict לחצו כאן.

הינה ההסכת גם ביוטיוב:

ולחובבי soundcloud:


כמה פעמים ביום יש לה "גלינגים" באוזניים? האם מעצבן אותה שכשמציגים אותה אומרים "תיזהר כשאתה מדבר לידה"?  האם נכונה השמועה שיש לה מקלט בכל חדר בבית (כולל באמבטיה), כדי להאזין לעברית בערוצי הרדיו?

בפרק שהוקלט "חי" בפני קהל שוחחתי עם רות אלמגור-רמון, יועצת הלשון של כאן, בנושאים שונים: מתוקף איזו סמכות פועלים יועצי הלשון ברדיו ובטלוויזיה, מה בדיוק הם עושים, האם בעתיד עדיין יצטרכו אותם, והאם באמת תפקיד הרדיו והטלוויזיה לחנך את הציבור לדבר עברית תקנית.

גם דנו בשאלה אם התקשורת משפיעה על הציבור, וכשענתה שכן, הקשיתי כיצד דור שלם שגדל על ערוץ מרכזי אחד ורדיו מרכזי אחד (הערוץ הראשון, הטלוויזיה החינוכית, קול ישראל) עדיין אינו מדבר עברית תקינה.

לפרק הכנתי קובצי קול רבים שמדגימים תופעות ששוחחנו עליהם, כגון הגיית מלרע "מוזרה" בפרסומות (בננה, שמעתם, אהבתם), שימוש בלשון נקבה ב"חדשות הלילה" עם רומי נוימרק (מתחילות, שלום לכן), ופסילת שירים ברדיו (זוכרים את מקרה "לא מכירים אותך" של הראל מויאל?).

רות סיפרה סיפורים מעניינים על הבעיה ב"זה מרגיש" (מיהו ה"זה" פה?) ו"על פניו" (על פניו של מי?), שיתפה מה הדבר שהיא הכי מצטערת ש"ויתרה" בפרסומת כי אח"כ היא נאלצה לוותר שוב ושוב (הקש על החמש; ספרים זה סטימצקי), וגילתה שהתחום היחיד שיש שיתוף פעולה בין כל גופי השידור בארץ הוא תחום הלשון.

הצצה אל מאחורי הקלעים תמצאו כאן.

 


רות אלמגור-רמון – יועצת לשון כבר כחמישים שנה, נכחה פיזית בכל הצמתים המרכזיים בטלוויזיה וברדיו, הכשירה שדרנים וכתבים רבים בערוץ הראשון ובקול ישראל, תלמידתו וממשיכת דרכו של אבא בנדויד, יועץ הלשון הראשון של רשות השידור. מכותבי הפינות "רגע של עברית" ברשות השידור.

אמונה על שמירת הרמה הלשונית בכל מה שאתם צופים ומאזינים בתאגיד השידור הציבורי – ברדיו ובטלוויזיה, בתוכניות ובפרסומות.

למדה לשון וסטטיסטיקה, מרצה ללשון באוניברסיטאות ומכללות שונות וחברת האקדמיה ללשון העברית. מרכזת את מפגשי יועצי הלשון בכל גופי השידור בישראל ברדיו ובטלוויזיה.

זכתה בפרס רה"מ ללשון העברית.


למיטיבי לכת

חוק האקדמיה ללשון בשידור: חוק המוסד העליון ללשון העברית (ראו עמוד 3, סעיף 10)

מגדר בלשון השידור: רות אלמגור בשיחה עם רוני נוימרק על השימוש שלה בלשון נקבה

כללי: איך מנקדים בטלפון הנייד?

פסילת שירים ברדיו: ישיבת המליאה ה-129 באקדמיה ללשון (ראו עמוד 264).
והינה הידיעה בעיתון:

 

 

.

.

רוצים לקבל עדכון על ההסכת הבא? רוצים לדעת מתי עולה הרשומה הבאה?
לחצו כאן והצטרפו לרשימת התפוצה של "לשוניאדה"