הספר בודק את תהליך מתן השמות לתינוקות בישראל – אילו צלילים נשמעים להורים טוב, מתי בוחרים שם נדיר ומה הסיפור של השמות האנדרוגיניים (יוניסקס).

ד"ר שלומית לנדמן חוקרת נושאים הקשורים באונומסטיקה (תחום חקר השמות הפרטיים) ישראלית ויהודית, ובספרה אני הלישז היחידה בעולם היא ראיינה הורים ישראליים ושאלה אותם על תהליך מתן שמות לתינוקות שלהם – מה הסיבה לבחירת השם שבחרו, אילו שמות נפסלו ומדוע וכדומה. בראיונות עלו נושאים שונים, כגון מהו שם יפה – הן בכל הקשור לרצף הצלילים והן למשמעות השם בעברית או בשפה אחרת; האם על השם להתקשר למסורת הישראלית-ציונית או למסורת היהודית ואולי מוטב שישתלב בכפר הגלובלי; האם כדאי להבליט את הילדים באמצעות שמות יוצאי דופן.

בספר 9 פרקים ובהם משולבים דיון בלשני, סוציולוגי ופסיכולוגי. בין הנושאים שנידונים בפרקים: ההימור השיומי – בחירה בשם יוצא דופן לעומת בחירה בשם מקובל ואף נפוץ; בכל אחת מהאפשרויות הללו יש סיכון, אך גם יתרונות. שאלת השמות האנדרוגיניים – שמות המשמשים בנות ובנים, מעוררת תשומת לב בקרב חוגים דתיים וחרדיים בישראל, ואולי בשל כך היא מטרידה גם הורים חילוניים. תהליך מתן השם – בין אימא לאבא.

הספר מכיל רקע קצר על תחום האונומסטיקה היהודית לאורך ההיסטוריה ועל השינויים שגרמה הציונות למילון השמות היהודי מסוף המאה ה-19 למניינם, תהליכים פוליטיים וא-פוליטיים הנמשכים בהתמדה גם כיום.

אני הלישז היחידה בעולם, שלומית לנדמן, 211 עמודים, הוצאת רסלינג

.

.

.

רוצים לקבל עדכון כשעולה רשומה חדשה לאתר? רוצים להתעדכן כשההסכת הבא יעלה?  לחצו כאן והצטרפו לרשימת התפוצה של "לשוניאדה"