הד"ר ניסן נצר הלך היום לעולמו, ואספר פה מקצת שבחו: על הידע הנרחב שלו, על הנגשת העברית לציבור הרחב, מה העתקתי ממנו וגם על שני הפרקים החדשים בקולולושה שכמעט הקלטתי עימו.

הלך – פועל בזמן עבר. מוזר להשתמש בו על מישהו חי כל כך כמו הד"ר ניסן נצר.

ד"ר נצר הלך הבוקר לעולמו, ואספר פה מקצת שבחו.

ד"ר נצר היה מרצה בכיר במחלקה ללשון באונ' בר אילן. הוא גם לימד במחלקה לעיתונאות בבר אילן, לימד באונ' ת"א ובבית הספר לעיתונאים "כותרת". הוא לימד במסלולי עריכת לשון בבר אילן ובבית ברל. בכובע הציבורי שלו אחז בתפקידו כיועץ לשון בגלצ, וכמובן כשהשתתף כיועץ לשון בתוכנית המיתולוגית פיצוחים בטלוויזיה החינוכית.

הינה קטע מהתוכנית שבה השתתף:

ד"ר נצר היה אדם חם, מצחיק, אנושי וידען. היה בו שילוב מיוחד של ידע לשוני רב, יכולות להנגיש את הידע הזה לתלמידים, יכולות לתרגם את הידע הזה לציבור, והכול בהומור ובחן.

נצר היה ידען וחוקר מהזן הישן והטוב של אנשי הלשון שאינם בקיאים רק בתחום אחד מסוים בעולם הלשון אלא בקיאים בכל רובדי הלשון. נצר היה בקיא ברזי לשון המקרא, לשון חכמים, לשון ימי הביניים, העברית החדשה והסלנג ועוד. כמעט בכל תחום אפשר היה להתייעץ עימו והיה לו מה לומר.

ד"ר נצר כתב מאמרים (אני חושב שאת המאמר הראשון שלו כתב כשהיה בן 30) וספרי לשון – ספר על תורת הניקוד, ספר על הבעה, ספר על הסלנג וסדרת ספרים מתוקים מדבש שמחברים בין עולם הלשון לפרשת השבוע.

נצר תמיד ראה לנגד עיניו כיצד להביא את עולם הלשון המרתק אל הציבור. לא אחת הוא דיבר איתי על החשיבות של תוכנית לשון בטלוויזיה, ולפני כעשר שנים שנינו נפגשנו עם מנכ"ל החינוכית כדי לדון עימו בנושא. לצערי, הדברים לא הבשילו לכדי מעשה.

נצר היה מרצה שלי באונ' בבר אילן. וכיוון שהוא היה מלא וגדוש נפתח כל שיעור בשאלות כלליות בעולם הלשון, מעין "הכה את המומחה". היו לי מלללללא שאלות ורעָב לתשובות, ולא אחת יותר מחצי(!) שיעור דנו בסוגיות לשון שאינן קשורות ישירות לשיעור. ד"ר נצר השקיט את הרעב שלי כאשף וכשף. עד היום (או שמא הניסוח כעת צריך להתעדכן ל"עד לא מכבר") הוא היה אחד מגלגלי ההצלה שלי כשהייתה לי שאלה בלשון.

דוגמות מהקדשות שכתב לי בספריו. כבוד להיקרא "תלמידי ורעי"

אני יכול להעיד על עצמי שלמדתי ממנו כמה חשוב להנגיש את הלשון לציבור ולהציג את הצדדים היפים והמעניינים של העברית. הוא מעין מודל השראה, ולא אחת כשכתבתי טורי לשון לציבור הרחב היו הדברים בהשראתו.

זכיתי לראיין אותו לעיתון בשבע לרגל צאת ספרו "עברית בג'ינס", ולימים הוא גם התארח בקולולושה. לצערי רק לפרק אחד. בפרקים הראשונים עדיין לא חשבתי "לנצל" אורח מלא וגדוש ליותר מפרק אחד. לא מזמן דיברתי איתו שהגיע הזמן שנקליט עוד שני פרקים – השפעת היידיש על העברית; מלחמות הלשון בימי הביניים בין מנחם ודונש ותלמידיהם. הוא הסכים, אבל אמר שנדבר אחרי החגים.

חבל על דאבדין.

 

הספדים יהיו היום, יום ראשון, ו' בתשרי, בשעה 17:15 בבית הכנסת "בית מאיר", רחוב משה שפירא 40, נתניה.

הלוויה היום בשעה 18:00 בבית העלמין שיכון ותיקים בנתניה.

המשפחה יושבת שבעה בבית המנוח: רחוב עציון 19 נתניה, עד יום רביעי בבוקר.

 

רוצים להתעדכן ברשומות חדשות שעולות כאן לאתר?
לחצו כאן והצטרפו לרשימת התפוצה של "לשוניאדה"