הוא היה אסטרונום, אסטרולוג, פילוסוף, מתמטיקאי, משורר ופייטן, פרשן מקראי ובלשן ולכן לא מפתיע ששמו הִגיע עד הירח, כפשוטו. בפרק תגלו מה אבן עזרא חידש, מה הוא שכלל, מה הוא חשב על לשון חכמים, מה הייתה גישתו לארמית ועוד סוגיות מעניינות.

להאזנה ב-itunes לחצו כאן | להאזנה ב-Podcast Addict לחצו כאן.

להאזנה ביוטיוב:

ולחובבי soundcloud:

"דע כי המילות הם כַּגופות, והטְעמים הם כַּנשמות, והגוף לנשמה כמו כלי" (אבן עזרא), כלומר כשם שהגוף הוא כלי לנשמה – כך המילים הן כלי לטעמים, כלומר לרעיון או לתוכן, למה שרוצים לומר. ויש הרבה מה לומר על אבן עזרא עצמו.

בפרק הזה שוחחתי עם פרופ' לובה חרל"פ על משנתו הלשונית – האם הוא היה מחדש או רק מלקט מאחרים ומסכם דברים שכתבו לפניו, מה הוא חשב על לשון חכמים – לשון טובה או משובשת, ומה הייתה גישתו לארמית – שפה אחות כשרה או שומר נפשו ירחק. כמו כן דיברנו על חייו ועל חשיבותו כנשא הידע מספרד אל אירופה הנוצרית, ועל עוד עניינים.


פרופ''לובה חרל"פ היא ראשת המרכז ללימודי הטקסט במכללת ליפשיץ בירושלים (גילוי נאות – אני מרצה שם). בעבר הייתה המשנה לעניינים אקדמיים במכללת ליפשיץ, מרצה במחלקה ללשון העברית וללשונות שמיות באוניברסיטת בר אילן, וראש היחידה להבעה עברית בבר אילן ובשלוחותיה

פרופ' חרל"פ מומחית לדקדוק העברי בימי הביניים, ואת הדוקטורט כתבה על הפרשן אבן עזרא (הדוקטורט הפך לספר. לקנייה לחצו כאן). היא עוסקת גם בסגנון ורטוריקה, ובעברית כשפה נוספת.

פרופ' חרל"פ התארחה בפרק אחר בקולולושה: האם העברית היא השפה הראשונה בעולם?


הרחבות:

.
.

רוצים לקבל עדכון על ההסכת הבא? רוצים לדעת מתי עולה הרשומה הבאה?
לחצו כאן והצטרפו לרשימת התפוצה של "לשוניאדה"