להאזנה ב-itunes לחצו כאן | להאזנה ב-Podcast Addict לחצו כאן.
להאזנה ביוטיוב:
ולחובבי soundcloud:
באיזו שפה דיבר אברהם אבינו, מה היו השמות הקדומים של השפה עברית ועל הקשר בין שפה ובין זהות לאומית – בשיחה עם ד"ר חנוך גמליאל, מחבר הספר "מכל הלשונות" יצאנו למסע היסטוריה – מהימים שלפני אברהם אבינו ועד החזרה לארץ מגלות בבל עם עליית עזרא ונחמיה.
גם דיברנו על על המהפכה שעשה עזרא הסופר – שינוי הכתב, על מאפייני העברית המקראית המאוחרת והאיום מהארמית, איך הפכה הארמית לשפה הבין-לאומית וכיצד היא הדיחה את האכדית, שמענו על להגים בעברית שבימי המקרא וגם מה היו השמות הקדומים של העברית.
הרב ד"ר חנוך גמליאל הוא ראש החוג ללשון העברית במכללה האקדמית הרצוג, חבר באקדמיה ללשון העברית וחבר בוועדת הדקדוק באקדמיה.
כתב את הספר מכל הלשונות (עם עשהאל אבלמן). עבודת הדוקטור שלו עוסקת בנושא "תפיסות תחביריות בפירוש רש"י לתורה", וגם כתב מאמרים בנושא. כתב את הספר "רש"י כפרשן וכבלשן: תפיסות תחביריות בפירוש רש"י לתורה" בהוצאת מוסד ביאליק, ואת "פרקים בתולדות הלשון העברית – יחידה ארבע: לשון הפיוט הארץ ישראלי" מטעם האוניברסיטה הפתוחה.
בוגר ישיבת הר עציון בגוש עציון, לימד בישיבת הקיבוץ הדתי, והיום עוסק בעיקר בעברית של ימי הביניים שהושפעה מן הערבית, ובחוכמת הלשון בימי הביניים בפרט במרחב האשכנזי.
לפרקים קודמים שבהם התארח בקולולושה ד"ר גמליאל:
- "קולולושה" פרק 11: לא תאמינו מה השורש של נדד, שתה וקם / עם ד"ר חנוך גמליאל
- "קולולושה" פרק 12: נעים להכיר: ד"ר רש"י – בלשן, מדקדק ולשונאי / עם ד"ר חנוך גמליאל
הרחבות:
מכל הלשונות / עשהאל אבלמן וחנוך גמליאל
"קולולושה" פרק 13: תרנגול, מַלְבֵּן, מרחשוון – השפעת האכדית על העברית / עם ד"ר אמיתי ברוכי-אונא
.
רוצים להתעדכן כשההסכת הבא יעלה? רוצים לקבל עדכון כשעולה רשומה חדשה לאתר?
לחצו כאן והצטרפו לרשימת התפוצה של "לשוניאדה"
כתיבת תגובה