האם האקדמיה ללשון תכשיר בעתיד את הצורה "שלוש שקל", למה אין צעירים בקרב חברי האקדמיה, מה דעתו על "השפה המגדרית" ומה האתגר הגדול ביותר של העברית היום – שיחה פתוחה עם הנשיא היוצא של האקדמיה ללשון העברית.
להאזנה ביוטיוב:
ולחובבי soundcloud:
לאחר כ-30 שנות כהונה פרופ' משה בר אשר פורש מפקידו כנשיא האקדמיה ללשון ומשתף איך הוא מרגיש כשהוא שומע "הנשיא לשעבר", מה הדבר שהוא הכי גאה שעשה בעת כהונתו ועל מה הוא מצטער שלא הספיק לעשות, וגם נותן טיפ לנשיא החדש.
בשיחה עימו דיברנו על "שלוש שקל", "ארבע הילדים" והסיכוי שהאקדמיה תכשיר את הצורות האלה, מה דעתו על הנקודה המגדרית והשפה המגדרית ועל הנכחת הנשים בשפה (ברוכימות הבאימות), ועל מעמד העברית היום – מתי היא תקבל מעמד של לשון עצמאית. גם דיברנו על המיליון ההיסטורי – מתי הוא יסתיים, מתי יהיה מילון אטימולוגי לשפה העברית, ולא תאמינו: יש תאריך משוער לשני הדברים!
עוד הביע הנשיא את היוצא את דעתו על ראשי ממשלה ונשיאים שנואמים באנגלית במקום בעברית ועל האוניברסיטאות שמלמדות קורסים באנגלית במקום בעברית וגם מחייבות כתיבת מאמרים באנגלית. כבוד הנשיא היוצא סיפר סיפור מופלא על הכבוד שרוחשים לעברית בעולם, וגם נתן לי מחמאה מיוחדת ובגללה הסמקתי מעט (חדי עין יראו זאת בגרסת הווידאו של הפרק).
ואם תהיתם – יש תשובה מנומקת היטב מדוע למוסד העליון ללשון העברית יש שם לועזי: האקדמיה ללשון.
פרופ' משה בר אשר – הנשיא היוצא של האקדמיה ללשון. פרופ' אמריטוס בחוג ללשון העברית האונ' העברית, וחבר האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים. היה נשיא הארגון "ברית עברית עולמית".
חתן פרס ישראל ועוד הרבה פרסים. כתב הרבה ספרים, מאמרים, מגדולי המומחים לשון חז"ל בימינו.
הרחבות ודברים שהוזכרו בפרק:
- האקדמיה ללשון: "אולי בעתיד נשנה את השם לשם עברי"
- איך פונים לקבוצה שרובה נשים / האקדמיה ללשון
- תשובתו של יצחק רבין לנשיא האקדמיה
- "קולולושה" פרק 27: יש דבר כזה "עברית נכונה"? / עם ד"ר גבריאל בירנבאום
- "קולולושה" פרק 34: הצצה למחלקת היולדות של המילים בעברית / פרופ' משה פלורנטין
.
רוצים להתעדכן כשההסכת הבא יעלה? רוצים לקבל עדכון כשעולה רשומה חדשה לאתר?
לחצו כאן והצטרפו לרשימת התפוצה של "לשוניאדה"
כתיבת תגובה