במקום אחר דיברנו על קל וחומר, והזכרנו גם את הביטוי "קל וחומר פריכא" – קל וחומר מופרך. מופרך פירושו שברירי, מתרסק, לא יציב.

עבודת פֶּרֶך עבדו אבותינו במצרים – עבודה קשה שיש בה מעין שבירה וריסוק.

פּירְכָא בארמית של התלמוד פירושו סתירה של אמירה קודמת, שבירת הדבר על-ידי הוכחה סותרת. אגוז פרך, בלשון המדרש – אגוז שהוא נוח לשבירה ולפיצוח, והיפוכו אגוז קַנְטְרָן. ועוד מתחום האוכל: "מְפָרְכִין קטניות ביום טוב", אומר התלמוד – מותר לפורר ולשבור תרמילי קטניות ביום חג. מכאן היום – עוגייה פריכה או בצק פריך, המתפוררים ונימוחים בַּפֶּה, וטענה פריכה – שאפשר לשבור אותה, להראות שאיננה מבוססת.

ועוד אומרים היום: להפריך טענה – לנפץ אותה. ויש הטועים ואומרים: טענה שקל להפריח, כאילו מפריחים את הטענה באוויר. אפשר להפריח יונים, עפיפונים או נשיקות. אומנם גם טענות אפשר להפריח, אבל אז פירוש הדבר – להפיץ את הטְעָנות לכל עבר.

טענות שבאים לסתור אותן ולהוכיח שאינן נכונות – אותן אפשר רק להפריך. טַעֲנָה מופרכת.