אונסקו – ארגון האו"ם לחינוך, למדע ולתרבות, הכריז כי אליעזר בן יהודה הוא אישיות ראויה להנצחה ולהוקרה בין-לאומית. על חייו ופועלו.

ארגון האו"ם לחינוך, למדע ולתרבות – אוּנֶסְקוֹ – הכריז בימים אלו כי אליעזר בן יהודה, מחייה הלשון העברית, הוא אישיות ראויה להנצחה ולהוקרה בין-לאומית. באסיפה הכללית בפריס ציינו חברי הארגון את פועלו של בן יהודה בהחייאתה של הלשון העברית ובהפיכתה משפה נכחדת, בדיבור, ללשון חיה ומדוברת.

בחודש טבת תרי"ח נולד בליטה יצחק אליעזר פרלמן – אליעזר בן-יהודה. בן 24 הוא עלה לארץ ישראל  והתיישב בעיר העתיקה בירושלים עם דבורה, אשת נעוריו. אף שאת צעדיה הראשונים בעברית עשתה דבורה רק באנייה, בדרכם לארץ, דיברו בני הזוג בביתם עברית בלבד, ובנם בן-ציון, לימים איתמר בן אב"י, נקרא בשל כך "הילד העברי הראשון".

דבורה חלתה בשחפת ומתה, ואת מקומה בבית בן יהודה מילאה אחותה הצעירה, חמדה, עיתונאית וסופרת. תחילה טיפלה בילדי בן יהודה ואחר כך נישאה לו והייתה שותפה מלאה בפועלו.

ההכרזה של אונסקו באה שמונים ושמונה שנים לאחר שהכריז הרברט סמואל, הנציב העליון הבריטי בארץ ישראל, על העברית – אחת משלוש השפות הרשמיות בארץ – לבקשתו של אליעזר בן יהודה. במלאת לו מאה וחמשים שנה נייחד לו את פינות השבוע.